Cauta
Adauga activitate
Logare

Am evadat. Cum a fost prima experienta la Escape Room si ce trebuie sa stii despre acest joc.

Recent am fost pentru prima data la un joc de Escape Room.
Singurul astfel de joc din Galati este Brain Games. Aici am stat de vorba cu George, administratorul locului, care mi-a explicat despre ce este vorba in acest joc.
In acest articol o sa iti explic ce ar trebui sa stii daca intentionezi sa mergi la escape room, iar apoi iti voi relata pe scurt cum a fost prima mea experienta la acest joc.

Ce este un Escape Room?

Escape room este un joc distractiv in care tu si prietenii tai (2-6 persoane) sunteti inchisi intr-o camera iar scopul principal al jocului este de a evada in maximum 60 de minute.

Care sunt regulile jocului?

Din momentul in care intrati in camera, aveti 60 de minute la dispozitie sa evadati. In camera sunt mai multe lacate cu cifru pe care trebuie sa le descoperiti punand cap la cap indiciile disponibile in camera.
In camera veti observa si cateva stikere lipite pe diferite obiecte pe care trebuie sa le respectati: “Nu atinge”, “Nu muta”, “Nu forta”. Mobilierul in principal nu trebuie mutat.
Exista un buton pe care il puteti folosi sa cereti indicii cand va impotmoliti. Indiciile sunt sub forma de poza sau text si nu o sa va spuna exact ce trebuie sa faceti,ci va indruma catre ceva.
Indiciile le primiti in functie de etapa in care sunteti, in functie de unde ati ajuns in poveste (fiecare camera are o poveste).

La Brain Games sunt disponibile 3 camere de joc. Camera pe care noi am jucat-o a fost Police Office.

Care este povestea camerei Police Office?

In aceasta camera este vorba de un sediu de politie, cu celule. Sunteti acuzati de o crima pe care nu ati comis-o si sunteti arestati preventiv. Ofiterul care are grija de voi vrea sa va ajute pentru ca banuieste ca nu sunteti vinovati si va lasa in interiorul biroului lui cateva indicii pentru a putea evada in timp de 60 de minute cat el este plecat intr-o misiune speciala. Voi trebuie sa evadati mai intai din acele celule si apoi din camera.

Daca am evadat dintr-o camera mai pot sa joc acea camera? Se modifica decorul sau puzzle-urile?

Nu mai are rost sa joci o camera daca ai reusit sa ii descoperi toate puzzle-urile si sa evadezi pentru ca nu se schimba decorul, lucrurile raman la fel, raman aceleasi coduri la lacate, pozitionarea obiectelor este aceeasi, practic ai sti exact ce sa faci dinainte sa incepi, si nu are niciun farmec asa.
Un motiv pentru a rejuca o camera ar fi daca vrei sa iti impresionezi prietenii (altii decat cei cu care ai jucat prima data) cu abilitatile tale de detectiv:).

Pentru cine este potrivit acest tip de joc?

Teoretic, varsta pe care o recomanda George este de 16-40 de ani,desi spune ca a avut si copii de 7 ani si batrani de 80 de ani care au venit sa joace.
Isi aminteste ca a avut un grup format din 3 generatii, un baiat cu tatal si cu bunicul.
Este o activitate excelenta de incercat in familie, intre copii si parinti, pentru ca se creaza anumite legaturi care nu prea mai au loc in perioadele acestea.
In concluzie este pentru oricine isi doreste sa incerce ceva diferit si interactiv.

 

De ce abilitati ai nevoie ca sa te descurci in acest joc?

 

Comunicarea si lucrul in echipa sunt esentiale ca sa puteti evada.
Ceea ce vezi tu s-ar putea sa nu vada si ceilalti,si invers. Orice informatie este importanta si poate ajuta la deblocarea urmatorului lacat, de aceea trebuie sa impartasiti orice vi se pare ca ar fi un indiciu.
Atentia la detalii, este o alta abilitate importanta. Din multitudinea de puzzle-uri disponibile in camera va trebui sa va dati seama cum sa le combinati pentru a descoperi codurile lacaturilor.

Cat costa?

Pretul este de 40 de lei de persoana.

Cum a fost prima mea experienta la Escape Room?

Am intrat in celule si am inceput sa incercam diverse coduri, hotarati fiind sa evadam.
Lipsa experientei in acest joc si-a spus cuvantul, nu reuseam nicicum sa descoperim codul corect pentru primul lacat.
Pentru ca nu avansasem deloc dupa 20 de minute entuziasmul nostru incepuse sa scada, asadar am hotarat sa apasam butonul de indicii.
Asa am reusit intr-un final sa iesim din celule, iar apoi a inceput goana dupa indicii. Am incercat tot ce credeam noi ca ar putea fi, dar nu prea le nimeream.
Pentru ca ne impotmoleam si timpul se scurgea, am mai primit cateva indicii fara sa le cerem(George vedea si auzea tot ce faceam sau vorbeam, sigur s-a amuzat bine pe seama noastraJ).
Dupa fiecare indiciu pe care il primeam, ne aparea un zambet tamp pe fata de uimire ca nu ne dadusem seama.. si exclamam “ahaa”.
Cu fiecare lacat deblocat, entuziasmul ne crestea, si o bucurie ca de copil ne cuprindea stiind ca suntem aproape sa ducem jocul la final.
Intr-un final am reusit sa evadam din camera, chiar daca am primit si cateva minute de prelungiri peste cele 60 regulamentare(vreo 5 minute).

In concluzie, pot spune ca a fost o exprienta grozava si cu siguranta voi merge si la celelalte camere disponibile.
Iti recomand sa mergi cu toata increderea la acest joc pentru ca te vei distra pe cinste.

Un mic pont

Daca hotarasti sa te duci, iti dau un mic pont care o sa te ajute sa salvezi niste timp, si anume:
Daca vezi o insiruire de cifre expuse frumos prin camera, atunci cu siguranta nu acelea sunt cifrele de care ai nevoie.

Mai multe detalii si rezervari.

Daca ti-am starnit interesul pentru acest joc si vrei sa iti faci o rezervare sau sa afli mai multe o poti face aici:

Telefon: 0741.771.690 (Cristea George)
Site: www.evadezi.ro
Facebook: Escape Room Brain Games – Galati
Adresa: Str. Balcescu Nr.10 (vis-à-vis de restaurantul Pestera)

Etichete

Add Comment

Your email is safe with us.

Logare DISCONNECTED

Detaliile contului vor fi confirmate prin email.

Reseteaza Parola